Заштита људства

Руси изградили град испод земље на фронту у Херсону

  • 20.02.2024. 19:42

Извјештаји руског медија Известија сугеришу да су војни оперативци Оружаних снага Русије створили јединствен, безбједан "подземни град" на фронту у Херсону.

Ово изграђено станиште је првенствено намијењено заштити људства Дњепарске трупе.

"Поставили смо разрађен подземни објекат, а наша примарна брига је заштита нашег особља од ваздушних бомбардовања, гелера и хеликоптерских ракета. Као што можете да примјетите, сваки бункер у којем је наше особље је ојачан аеродромским плочама и додатно ојачан гомилама земље“, детаљно је навео официр из Дњепарског пука.

Руси ушли у село Побједа - кључну тачку за пут према Угљедару

Руси ушли у село Побједа - кључну тачку за пут према Угљедару

Он је представљен кодним именом Лис, а његову изјаву је подијелила Известија. Према ријечима овог официра, примарни циљ је обезбјеђивање безбједности и добробити људства како би могли да извршавају своје борбене задатке.

Овај посебно дизајнирани "град" обухвата стамбене просторе, просторе за јело, објекат за вјежбање и друге основне садржаје као што су купатила и фризерски салон. Кухиња може да прими до 75 људи, док сваки стамбени простор може удобно да прими шест до осам особа, заједно са гријањем, струјом и централизованим системом обавјештавања.

Када је говорио о оброцима, главни кувар пука је споменуо: "Обично почињемо са крепком супом од грашка након чега слиједи месо из конзерве заједно са кашом од хељде за главно јело. Наши планови оброка стриктно прате стандардне распореде. Често је тестенина омиљено јело, док је боршч омиљено предјело међу многима."

Шојгу открио како су ослобођени Авдејевка и Кринки: Путинова идеја побиједила контраофанзиву Кијева

Шојгу открио како су ослобођени Авдејевка и Кринки: Путинова идеја побиједила контраофанзиву Кијева

Штавише, Лис, активни борац, открио је да је њихова теретана потпуно опремљена за вјежбање, да се може похвалити основним стварима као што су тегови, бучице и вреће за ударање.

Он је напоменуо да су међу припадницима који учествују у овој специјалној операцији бивши инструктори физичког васпитања или тренери из цивилног живота, који сада служе својим саборцима тако што их упућују на правилан начин вјежбања, преноси Булгериан милитари.

Пратите нас и путем Вибера