"Сачекајте резултат истраге"

Русија апелује на САД: Уздржите се!

  • 16.02.2024. 17:57

Министарство спољних послова Русије позвало је САД да покажу уздржаност поводом реакција на смрт Алексеја Наваљног и да сачекају резултате вјештачења.

- Занимљиво је зашто је за Бијелу кућу и Стејт департмент смрт руског држављанина у руском затвору много важнија и страшнија него смрт америчког држављанина, новинара Гонзала Лире који је мучен до смрти у украјинском затвору? Уместо неоснованих оптужби, требало би показати уздржаност и сачекати званичне резултате форензичке анализе - саопштило је Министарство спољних послова на Телеграму.

Руска страна констатује да је смрт човјека – увијек трагедија.

Алексеј Наваљни преминуо је у поправном затвору бр. 3 у Јамало-Ненецком аутономном округу, саопштила је регионална управа Федералне службе за извршење казни. У саопштењу се наводи да се затвореник Алексеј Наваљни након шетње осјетио лоше и практично одмах онесвијестио.

Кремљ је саопштио да Федерална служба за спровођење затворских казни врши све потребне провере у складу са постојећом процедуром.

Иначе, у јануару је саопштено да је у украјинском затвору умро блогер Гонзало Лира који је имао држављанство САД и Чилеа. О његовој смрти извијестио је амерички новинар Такер Карлсон, а то је касније потврдио и Стејт департмент. Карлсон је писао да је Лира "мучен у украјинском затвору од јула" због тога што је критиковао украјинског предсједника Владимира Зеленског.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм