Prekid vatre počinje u 10 časova

Rusija će dronovima nadgledati evakuaciju civila, poznati koridori kojima mogu ići

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2022. 08:54

Na molbu francuskog predsjednika Emanuela Makrona upućenu ruskom lideru Vladimiru Putinu, Oružane snage Rusije od 10 sati objavljuju prekid vatre i otvaranje humanitarnih koridora iz Kijeva, Marijupolja, Harkova i Suma, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab za humanitarno reagovanje u Ukrajini.

Kako navode ruske agencije, koridor iz Kijeva vodiće u Belorusiju, a civili koji žele da napuste Harkov imaće jedino koridor koji vodi u Rusiju. Koridori iz Marijupolja i Sumija vodiće prema drugim ukrajinskim gradovima i prema Rusiji.

Ruska strana saopštava i da je o otvaranju koridora obavijestila specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Kako se navodi, Rusija će uz pomoć dronova vršiti kontrolu izlaska stanovnika iz gradova.

- Zato upozoravamo da će svi pokušaji ukrajinske strane da obmane Rusiju i čitav civilizovan svijet i pokuša da okrivi za eventualno ometanje humanitarne operacije Rusku Federaciju ovog puta biti beskorisni i besmisleni - naglašava se.

Od zvaničnog Kijeva i administracija drugih gradova, gdje će se otvoriti humanitarni koridori, očekuju se konkretne akcije, dodaje se u saopštenju.

- Zahtjevamo od ukrajinske strane da se striktno pridržava svih uslova za stvaranje humanitarnih koridora u navedenim oblastima i osigura organizovani izlaz civila i stranih državljana - saopštava ruski koordinacioni štab.

(FOTO: TANJUG)

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм