Ruski bombarderi presreli grupu francuskih aviona

  • 17.02.2021. 18:28

Ruski bombarderi tipa "suhoj" /Su-27/ izvršili su presretanje grupe aviona Ratnog vazduhoplovstva Francuske iznad Crnog mora, saopšteno je iz ruskog Centra za kontrolu državne odbrane.

U saopštenju se navodi da su ruski radari primijetili dvije vazdušne mete koje su se iznad neutralnih voda Crnog mora približavale granici Ruske Federacije.

"Dva bombardera `Su-27` jedinice za brzo reagovanje Ratnog vazduhoplovstva i Snaga vazdušne odbrane Južnog vojnog okruga angažovana su da identifikuju vazdušne mete i spriječe narušavanje ruske državne granice", ističe se u saopštenju.

Iz Centra je naglašeno da su članovi posada dva ruska aviona identifikovali grupu aviona Ratnog vazduhoplovstva Francuske sačinjenu od jednog tankera "KC-135" i dva taktička aviona "miraž 2000".

U saopštenju se dodaje da su ruski avioni ispratili grupu francuskih letjelica, da su spriječili narušavanje granice Rusije, uz poštovanje svih međunarodnih pravila korištenja vazdušnog prostora, te da su se bezbjedno vratili na aerodrom nakon što se grupa francuskih aviona udaljila od ruske granice, javio je TASS. 

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм