Из Србије и Српске

Руски град Шуја спреман да развија пријатељске и пословне везе са Србима

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 19:39

Руски град Шуја спреман је да прошири сарадњу са партнерима из Србије и Републике Српске и успостави побратимске односе са српским градовима, изјавила је шеф градског округа Шуја Наталија Корјагина.

"Сматрам да је изузетно корисно развијање економских, друштвених, културних и спортских веза са Србијом и Републиком Српском", рекла је Корјагина.

Она је напоменула да у граду Шуја постоји огранак Ивановског државног универзитета и да сматра да је важно успоставити размјену студената и професора са српским универзитетима.

Корјагина је указала на то да и запослени у градским школама настоје да развијају сарадњу са колегама из балканских земаља.

"У школи број 11 у Шуји од 2018. године дјелује Руско-српски клуб. Дјеци је то веома занимљиво и вољела бих да наша дјеца успоставе комуникацију са вршњацима из Србије и Републике Српске", рекла је Корјагина за "Руску газету".

У овој школи данас је одржана креативна радионица чланова Руско-српског клуба, а специјално за овај догађај објављен је зборник "Словенски мозаик".


(Фото: By User:Paultoff - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=551303)

Пратите нас и путем Вибера