ATV

Тешке оптужбе

САД: Хамас болницу користи за вођење војних акција

  • Извор: Индекс
  • 14.11.2023. 22:19

Сједињене Државе су потврдиле како имају неодређене обавјештајне податке да Хамас користи болницу ал Схифа - највећу у Гази - за вођење војних акција. "Имамо информације које потврђују да Хамас користи ту одређену болницу", рекао је Џон Кирби, портпарол Савјета за националну безбједност Бијеле куће.

Додао је да се објект вјеројатно користи и за складиштење оружја. "То је ратни злочин", поручио је. Кад су га упитали о доказимаза ту тврдњу, Кирби је рекао да "долазе из разних обавјештајних извора", али није желио бити прецизнији. Међутим, истакнуо је да те наводне акције Хамаса не умањују одговорност Израела да заштити цивиле.

"Не подржавамо напад на болницу из ваздуха", додао је. Израелске обрамбене снаге вјерују да се Хамас скрива у тунелима испод болница, али група то пориче и каже да Израел циља на цивиле. Званичник Хамаса рекао је данас послијеподне да је 25 од 35 болница у Гази изван употребе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Немирни (12+)

    Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

  • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

    Серија: Мочвара (16+) (Р)