Džon Kirbi

SAD: Ne podržavamo ukrajinske napade na rusko tlo

  • Извор: Индекс
  • 31.05.2023. 19:52

Portparol Bijele kuće Džon Kirbi je poručio da je administracija Džozefa Bajdena jasno rekla, privatno i javno, Ukrajincima da ne podržava napade na rusko tlo.

„Nastavićemo im davati ono što im je potrebno da se odbrane i odbrane svoju teritoriju, ukrajinsko tlo, ali ne podržavamo napade u Rusiji“, kazao je Kirbi u intervjuu za CNN.

„Slažemo se da Ukrajinci imaju pravo na samoobranu. Tokom posljednjih 15 mjeseci bili smo posvećeni tome da pomogne Ukrajincima u odbrani njihove teritorije od ove ruske agresije. Ono što smo rekli je da ne želimo da podstičemo ili omogućimo napade unutar Rusije jer ne želimo vidjeti dalju eskalaciju rata“, nastavio je, prenosi Index.hr.

Kirbi nije želio da odgovori na pitanje jesu li Sjedinjene Države zaključile da Ukrajina stoji iza napada dronovima na rusku teritoriju.

„Još uvijek pokušavamo doći do informacija i shvatiti šta se dogodilo… ali ne mogu vam reći da u ovom trenutku imamo bilo kakvu konačnu informaciju“, istakao je. Ukrajina je porekla umiješanost u napad.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм