Енглеска

Сад смо све чули: Шизофрени троструки убица тужи полицију јер га није зауставила раније

  • 21.02.2024. 13:56

Шизофрени троструки убица Александар Луис-Ранвел (32) из близине Девона на југозападу Енглеске тужи полицију и здравствене власти, тврдећи да је требало да га зауставе раније.

Њему је дозвољено да покрене правни поступак послије убиства троје старијих грађана у њиховим кућама 10. фебруара 2019, када је Тонија Пејна (80) ударио чекићем, а потом на смрт претукао близанце Дика и Роџера Картера (84) у Ексетеру, пише британски "Телеграф".

Александар је у децембру проглашен невиним за убиства јер се позивао на лудило и задржан је на неодређено вријеме у добро чуваној болници Броадмур.

Психијатри су утврдили да је патио од делузија које су га навеле да погрешно вјерује да је открио ланац педофила.

Касније се испоставило да је Луис-Ранвела полиција два дана прије убиства хапсила и пуштала због насилних и бизарних инцидената.

Он је 8. фебруара приведен због сумње за провалу на фарму. Његова мајка је рекла полицији да је озбиљно забринута за његово добро и он је сљедећег јутра пуштен на слободу. Истог дана тестером је напао још једну старију особу, али је опет пуштен.

Луис-Ранвел је тужио здравствени центар Велике Британије и полицију Девона и Корнвола, тврдећи да није требало да буде пуштен из притвора уочи убистава.

Његови правни заступници рекли су Апелационом суду у уторак да су "све стране током оба притвора морале да буду свјесне да, ако буде пуштен, постоји реалана опасност да ће повредити друге људе и да је требало да предузму неопходне кораке да га задрже у притвору све док не буде безбједно да буде ослобођен."

Судије су закључиле да се Луис-Ранвелов правни спор против поменутих институција може наставити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина