Има рак

Сахрана краља Чарлса испланирана још прошле године

  • Извор: Индекс
  • 10.02.2024. 12:58

Краљ Чарлс има рак и милиони Британаца забринути су за његово здравље. Краљица Камила је новинарима рекла да се краљ осјећа добро, а краљевска породица није износила више детаља о злоћудној болести која га је снашла.

Краљевска породица спремна је на најгоре и Чарлсова сахрана је до детаља испланирана још прошле године. Међутим, то нема никакве везе с његовом болешћу ни с годинама.

Операција Менаи Бриџ је кодно име за планове у вези са смрћу краља Чарлса III. Назив се односи на висећи мост у Велсу. План укључује објаву његове смрти, период званичне жалости и детаље његове државне сахране. Планирање краљеве сахране започело је готово одмах након што је Чарлс ступио на престо након смрти своје мајке и претходнице, Елизабете II.

Од 0,3 до 25 хектара камилице - Кустурићева прича о љековитом биљу

Од 0,3 до 25 хектара камилице - Кустурићева прича о љековитом биљу

За смрт принца Филипа, војводе од Единбурга, кодно име је било Операција Форт Бриџ, а за Краљицу Елизабету II - Лондон Бриџ из даун. Будући да је Елизабета II умрла у дворцу Балморал у Шкотској, након њене смрти такође је покренута Операција Уникорн.

Постоје посебни планови и за сахране сваког другог члана краљевске породице, без обзира на њихове године и здравствена стања.

Због чега се ово ради?

Иако је многима бизарно, краљевска породица Велике Британије, као и већине осталих монархија, слиједи строге протоколе. Сахране су испланиране до детаља будући да су то велики државни догађаји које би било немогуће испланирати након смрти монарха.

Дакле, у смислу планирања, нема велике разлике између планирања сахране и других државних догађаја који се тичу краљевске породице. Током историје дешавало се да монарси изненада умру или абдицирају, те протокол краљевске породице мора бити јасан и спреман у сваком тренутку.

Возачи, опрез: Откачио се семафор код Емпориума

Возачи, опрез: Откачио се семафор код Емпориума


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм