Rim

Sahranjen mali Stefan koji je stradao na bazenu: Riječi sveštenika kidaju dušu, roditelji neutješni

  • Извор: Телеграф
  • 23.08.2023. 18:02

U crkvi Svetog arhangela Mihaila u Katel Madami kraj Rima jutros je održano opelo za malog Stefana, koji je tragično stradao u banji u Kretoni 17. avgusta.

Mališan je poginuo kada su ga pumpe za čišćenje uvukle u odvod bazena, sa kojeg je bila skinuta zaštitna rešetka. Dječaka je pokušao prvo da spasi njegov otac, a potom i drugi kupači i spasioci, koji su bezuspješno pokušavali da izvuku osmogodišnjaka iz cijevi, koja je dijete “progutala” do pazuha.

Jeziva tragedija: Stefana (8) usisao odvod od bazena, nije bilo rešetke!

Jeziva tragedija: Stefana (8) usisao odvod od bazena, nije bilo rešetke!

Svi žitelji ovog mjesta došli su da isprate mališana, koji se prije dvije godine doselio sa porodicom u Italiju iz Rusije.

Otac i majka su stigli u crkvu nekoliko minuta prije nego što je donesen kovčeg sa tijelom nesrećnog dječaka. Zagrljeni u suzama ušli su u crkvu, gdje su primali saučešća od članova porodice, prijatelja i nepoznatih ljudi koji su došli da odaju počast potreseni tragičnom smrću nedužnog dječaka.



Ispred kovčega stajala su dva vijenca sa bijelim cvijećem. Jedan je bio od porodice, a drugi od njegovih drugara iz razreda. Opelo je držao pravoslavni sveštenik. Prihvatamo kad neko odrastao umre, bolno je, ali je lakše. Smrt djeteta je tragedija. Zbog ovog moramo da se molimo za žive –  rekao je sveštenik obraćajući se okupljenima.

Stefana su na vječni počinak došli da isprate i brojni gradski čelnici, prenosi Telegraf.

Stefana pumpe usisale u odvod: Gazda nije htio da plaća prekovremeno?

Stefana pumpe usisale u odvod: Gazda nije htio da plaća prekovremeno?

Podsjetimo, i dalje traje istraga o čitavom slučaju.

Jedan od spasilaca, koji su pod istragom zbog smrti dječaka, navodno je na saslušanju rekao da je rešetka sa odvoda bazena namjerno uklonjena, kako bi se bazen uveče brže praznio i čistio.

Većinu dana bazen je radio do 18.30, a sa čišćenjem bazena trebalo je da se završi do 20 časova, jer gazda, navodi se, “nije želio da plaća prekovremeno”… Ukoliko je rešetka postavljena, potrebno je više od dva sata da se očisti bazen, zbog čega je naloženo da se rešetka skida.

Užas u Banjaluci: Žena nađena mrtva u stanu

Užas u Banjaluci: Žena nađena mrtva u stanu

Treba da se utvrdi i kako se mališan našao u bazenu u trenutku kada su radnici uključili pumpu. Prije tragedije sa razglasa je išao apel kupačima da izađu iz bazena, jer se banjski kompleks uskoro zatvara. Ostaje nejasno da li je Stefan ostao u vodi, ili je izašao i ponovo upao.

Dječak je nestao pod mutnom termalnom vodom naočigled svoje mlađe sestre Mije, koja je odmah alarmirala roditelje da je brat u opasnosti.

Uznemirujuće! Iz sve snage udara ženu glavom u glavu!

Uznemirujuće! Iz sve snage udara ženu glavom u glavu!

Nažalost, dok je otac skočio u vodu i uspio da uoči dijete, njega je pritisak već usisao u cijev promjera 40 centimetara sve do pazuha. Akcija izbavljanja dječaka trajala je duže od sat vremena.

Obdukcija je pokazala da je Stefan bio živ još nekoliko minuta nakon što se našao pod vodom. Preminuo je od posljedica davljenja.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина