Јавни штаб за посматрање избора

Сајбер напади на руске системе изведени из Америке и Британије

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2024. 20:54

Сајбер напади на информационе системе Москве изведени су из САД и Велике Британије, рекао је Вадим Коваљов, начелник Јавног штаба за посматрање избора у Москви.

"Ако говоримо о систему даљинског електронског гласања, онда ми не откривамо први пут нападе на наш систем. Видимо да се већина сервера са којих долазе напади налази у САД и Великој Британији", рекао је Коваљев новинарима.

У Русији је други дан предсједничких избора, који се први пут одржавају током три дана. Биралишта се затварају сутра у 20.00 часова по локалном времену.

Излазност на изборима у Русији у 20.19 часова по локалном времену износила је 55,10 одсто, саопштила је Централна изборна комисија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм