Sredozemno more

Salvini: Njemačka treba da preuzme migrante

  • 04.04.2019. 21:08

Italijanski ministar unutrašnjih poslova i zamjenik premijera Mateo Salvini pozvao je Njemačku da preduzme odgovornost za 64 migranata koje je njemačka humanitarna grupa spasila u Sredozemnom moru i koji se kreću prema italijanskoj obali po nemirnom moru.

"Zatražio sam od njemačkog ministra unutrašnjih poslova da interveniše u vezi sa njemačkim brodom i da riješi to pitanje", rekao je Salvini novinarima u Parizu. 

Brod "Alan Kurdi", njemačke humanitarne organizacije "Si aj" spasio je juče migrante kod obala Libije. Među njima je 12 žena, jedna beba i šestogodičnja djevojčica. 

Brod sada plovi prema italijanskom ostrvu Lampeduzi, rekao je portparol italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Njemačka humanitarna organizacija saopštila je da je u kontaktu sa vlastima u Njemačkoj i da se traži rješenje. Isti izvor navodi da se brod kreće prema Lampeduzi kako bi se izbjeglo nevrijeme na Malti. 

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je pismo njemačkoj Ambasadi u Rimu u kome navodi da neće pustiti da brod uđe u italijanske vode. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм