Stručnjaci o zdravlju kraljice Elizabete

Saopštenje Bakingemske palate ukazuje na to da je situacija ozbiljna

  • 08.09.2022. 17:35

Pažljivo formulisana izjava Bakingemske palate sugeriše da se "možda nešto ozbiljno dešava“ sa zdravljem kraljice Elizabete, kaže bivši kraljevski dopisnik BBC-ja Ričard Samner.

"Cijela politika palate je uvijek bila ublažavanje i uvijek sam sumnjao da je ovdje možda riječ o više od problema mobilnosti. Uz starenje mogu postojati i drugi komplikovaniji medicinski problemi", rekao je on.

Prema njegovim riječima, "kada imate 96 godina, naravno, ne možete očekivati da ćete imati zdravlje 25-godišnjaka".

On je rekao da se nada da će kraljica pregrmeti i ovo, ali da misli da se zaista radi o ozbiljnoj situaciji.

"Nadajmo se da je ovo prolazna oluja koja se može prevazići, ali mislim da se, sudeći po pažljivim formulacijama palate, nešto ozbiljno ovdje dešava", rekao je Samner.

U međuvremenu, kraljevski dopisnik BBC-a Nikolas Vičel našao se na meti kritika zbog izjave da je čuo glasine da kraljica možda boluje od raka.

I kraljevska istoričarka Ana Vajtlok rekla je da saopštenje Bakingemske palate sugeriše "očigledno veoma ozbiljna vremena“ i ukazuje da "kraj nije daleko“.

Ljekari kraljice Elizabete Druge zabrinuti su za njeno zdravlje i preporučili su da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštio je portparol Bakingemske palate.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм