Потврдио кинески амбасадор

СБ УН усвојио резолуцију за Појас Газе

  • Извор: Агенције
  • 15.11.2023. 22:28

Савјет безбједности УН одобрио је вечерас резолуцију о Гази, рекао је кинески амбасадор у УН Жанг Ђун, који предсједава Савјетом безбједности током овог мјесеца.

Резолуцијом се позива на "хитне и продужене хуманитарне паузе и коридоре широм Појаса Газе довољан број дана како би био омогућен потпун, брз, безбједан и несметан приступ хуманитарних агенција УН".

Савјет безбједности у резолуцији позива и на безусловно ослобођење талаца које у заробљеништву држи палестинска милитантна организација Хамас.

У тексту резолуције, чији је аутор Малта, од свих страна се тражи да поштују своје обавезе према међународном праву, укључујући заштиту цивила, посебно дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм