Сјеверна Дакота

Сенатор, супруга и двоје дјеце погинули у паду авиона

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2023. 22:41

Државни сенатор Сјеверне Датоке Даг Ларсен, његова супруга и двоје мале дјеце погинули су у несрећи једномоторног авиона у недјељу навече након заустављања за досипање горива.

Авион Ларсена и његове породице срушио се убрзо након полијетања са аеродрома Кањонлендс, око 20 километара сјеверно од туристичког мјеста Моб, у Јути.

"Нисам сигуран гдје почиње жалост са таквом трагедијом, али мислим да почиње молитвама за баб и дједа, преживјелог пасторка сенатора Ларсена и проширену породицу Дага и Ејми", написао је вођа републиканске већине у сенату Сјеверне Дакоте Дејвид Хог у е-поруци колегама из Сената коју је у понедјељак добио "АП".

“Будите уз своју породицу данас", додао је.


Некретнинска криза - пале трансакције, пала потражња, сљедећа је цијена

Некретнинска криза - пале трансакције, пала потражња, сљедећа је цијена

Ларсен, републиканац, први пут је изабран у Сенат Сјеверне Дакоте 2020. године, гдје је предсједавао панелом који се бавио индустријским и пословним законодавством.

Он и његова супруга Ејми били су власници предузећа. Био је и потпуковник Националне гарде Сјеверне Дакоте. 

Ларсенов округ укључивао је Мандан, град са нешто мање од 25.000 становника, који се налази у сусједству главног града државе Бизмарка на западу преко ријеке Мизури.

Узрок несреће је још увијек непознат и тренутно се води истрага, наводи се у објави Националног одбора за сигурност транспорта.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: