И да пренесе поруку Москви

Сијарто: Многи европски политичари ме молили да им помогнем да успоставе контакт са Русијом

  • 05.03.2024. 19:16

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је да су га посљедњих година многи европски политичари молили за помоћ како би успоставили односе са Русијом и да пренесе поруку Москви.

На молбу новинара да прокоментарише то што га је критиковао пољски премијер Доналд Туск јер је на Дипломатском форуму у Турској сједео за истим столом са шефом руске дипломатије, Сијарто је рекао да двије земље имају различите погледе на то како постићи мир у Украјини.

Према мишљењу Сијарта, способност одржавања везе са онима с ким имате неслагања а не само са онима са којима се слажете представља дипломатско достигнуће.

„Тако ће бити и у будућности, ако будем имао могућност или потребу да разговарам са руским колегама онда ћемо разговарати. И премијер Пољске би се изненадио када би знао колико је дугачак списак европских политичара који су протеклих година молили да им помогнем да успоставе везу са Русима, организујем сусрет или пренесем поруку“, рекао је Сијарто.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм