Šef mađarske diplomatije

Sijarto: Nikad nismo bili bliže svetskom ratu

  • Извор: Б92
  • 04.04.2023. 22:34

Članice NATO-a šalju oružje Kijevu ali Alijansa mora da izbjegne konfrontaciju s Rusijom, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Poslije govora na sastanku ministara spoljnih poslova NATO zemalja mađarski zvaničnik je rekao da "ne bi bilo pretjerano reći da nikada nismo bili bliže novom svjetskom ratu nego što smo sada", prenijele su "RIA Novosti".

On je naglasio da je vrlo važno da slanje oružja Ukrajini, što već čini ogromna većina članica NATO-a, ne pređe na nivo Alijanse.

"Glavna stvar na kojoj treba da insistiramo je da NATO ne bude strana u sukobu, da ne šalje oružje i da čini sve što može da ne dođe do direktne konfrontacije Alijanse i Rusije. Vidimo da su članice NATO-a individualno već otišle predaleko u tome i iz njihovih govora vidi se da ne žele da promijene tu politiku", izjavio je Sijarto novinarima poslije prvog dana sastanka ministara spoljnih poslova NATO.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм