"Не толеришу алтернативна мишљења"

Сијарто пронашао "кривце" за кризу у Европи!

  • 08.02.2024. 13:53

Европа је у кризи јер њоме доминира либерална идеологија која покушава да створи апсолутну хегемонију мишљења и онемогућава рационалне дискусије у било којој области, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

Шеф мађарског министарства спољних послова назвао је либерални мејнстрим "најмање толерантном идеологијом" која влада у Европи посљедњих деценија, јер тамо "не толеришу алтернативна мишљења, нису спремни да прихвате нелибералне ставове, не сматрају их европским".

Према његовим ријечима, либерални мејнстрим апсолутно онемогућава да се у било којој области воде рационалне дискусије засноване на поштовању.

Зеленски на кољенима: Авдијивка пред падом - да ли је ово коначни пораз Украјине?

Зеленски на кољенима: Авдијивка пред падом - да ли је ово коначни пораз Украјине?

Он је изјавио и да је најважнији међународни задатак тренутно да се избјегне ескалација рата у Украјини и на Блиском истоку, упозоравајући да би, уколико се било који од тих сукоба прошири на друге земље, могао лако довести до трећег свјетског рата.

Неколико међународних организација није успјело да постигне значајније резултате у стварању мира посљедњих година, написао је Сијарто у објави на друштвеној мрежи Фејсбук.

Европска унија и друге организације, према његовим ријечима, показале су се неефикасним у помјерању сукоба у Украјини ка миру у посљедње двије године, преноси РТ Балкан.

Умјесто мира, ту су испоруке оружја које продужавају сукоб и доводе до више жртава, додао је Сијарто, који се налази у посети Њујорку, преноси Мит.

У међувремену, Сијарто је рекао да је глобална борба против тероризма задобила "велики ударац" прошлог октобра када је Хамас лансирао хиљаде ракета на Израел.

Он је рекао да је успех израелских противтерористичких операција глобални интерес, истичући важност заштите цивила и ослобађања талаца.

"Уједињене нације представљају посљедњу наду за спречавање ескалације у Украјини и на Блиском истоку", оцијенио је Сијарто додајући да је увјерио генералног секретара УН Антонија Гутереша да ће Мађарска у циљу успостављања мира пружити сву подршку УН.

Најновији Бајденови гафови:

Најновији Бајденови гафови: "Камала или камила", "Шта је то Хамас?"

Сијарто је подсјетио да је Мађарска крајем јануара уплатила посљедњу рату свог доприноса као држава чланица за ову годину, што је, као је истакао, чини једном од земаља која обезбјеђује ефикасно функционисање организације, што се, према његовим ријечима не може рећи за све чланице, напомињући да постоји "богата и моћна земља" која буџету УН дугује стотине милиона долара.

Према ријечима Сијарта, УН су кључна организација, јер су обезбједиле платформу за комуникацију чак и између нација које су у међусобном рату.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм