Мађарски министар спољних послова

Сијарто: Услови за мир у Украјини биће све гори из дана у дан

  • 23.09.2023. 17:03

Услови за мир у Украјини биће све гори из дана у дан, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто послије састанка са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом.

"Погрешно је мислити да ће се околности и услови за мир у будућности побољшавати. Околности и услови за мир ће се погоршавати из дана у дан. Лако је разумијети зашто. Сваки наредни дан производи све више мртвих и све више разочарења и више разарања", истакао је он у интервјуу за ТАСС.

Сијарто сматра да је дошло вријеме за рјешавање сукоба. 

"Жалимо због свих изјава и свих одлука које су на неки начин оптерећивале преговоре и радују нас све одлуке које помажу да се преговори одвијају", рекао је Сијарто.

Руске власти су у више наврата изразиле спремност да се укључе у преговоре са Украјином о рјешавању сукоба, наводи ТАСС.

Међутим, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова истакла је да је указ украјинског предсједника Владимира Зеленског о забрани разговора са руским лидером Владимиром Путином кључна препрека преговорима, заједно са иницијативама Украјине које "откривају да је Kијев одвојен од реалности", укључујући захтјев за повлачење руских трупа из нових региона земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм