Glavna urednica RT-a

Simonjan: Ovo nije prvi pokušaj mog ubistva, navikla sam da živim sa tim!

  • Извор: РТ Балкан
  • 15.07.2023. 19:13

Glavna urednica medijske grupe "Rasija sivodnja" i RT Margarita Simonjan obratila se nakon što su ruske bezbjednosne službe spriječile atentat na nju.

"Znam da su ti ljudi već uhapšeni. Meni je žao što osamnaestogodišnji momak, čiji video su mi pokazali, bio indoktriniran, ja ne znam šta je on čitao, šta je gledao, ko je sa njim razgovarao, ko je njemu pomutio um, pa je odjednom odlučio da je briga o sopstvenom narodu kompatibilna sa uzimanjem novca od Ukrajine i ukrajinskih službi za uništavanje izvora društvenog mnjenja svoje zemlje", rekla je ona.

"Priprema atentata na Simonjan pokazatelj terorističke prirode Kijeva pod patronatom Zapada"

Glavna urednica RT je izrazila nadu da će njenog atentatora, ako završi na frontu, "sudbina opametiti".

"To je snažna kognitivna disonanca i nadam se da će to razumeti, ono što on umalo nije uradio, za šta se spremao da uradi, možda, kada bude lišen slobode, pa dospije na front, kao što se to često dešava, možda ga u rovovima sam život, sama sudbina, opamete i on još i posluži na slavu naše otadžbine", rekla je Simonjan.

"A potom će gorko žaliti i kajati se za to šta je htio da uradi i slaviti Boga za to što mu je odvukao ruku i što mu nije dozvolio da uradi ono što mu je bilo rečeno i što je planirao", dodala je glavna urednica RT.

FSB spriječio atentat na glavnu urednicu RT

FSB spriječio atentat na glavnu urednicu RT

Ona je rekla da je to drugi pokušaj atentata na nju u posljednjih godinu dana.

"Što se mene tiče, ovo nije prvi, već drugi put za posljednjih godinu dana da se na mene sprema atentat. Prvi pokušaj je bio veći šok, jer je to bio prvi put. Za ovih godinu dana sam već navikla da živim sa osjećanjem kao zec u polju za kojim neko trči sa oružjem", naglasila je ona.

"Znate, ja to vidim ovako - ne možete dvaput umirati, a jedna smrt se već ne može izbjeći. Pa bolje onda i takva, nego neka druga neizbježna, mučna, duga. Niko još uvijek nije dokazao da je strašnije umirati braneći svoju otadžbinu od metka nekakve osamnaestogodišnje budale nego nekoliko godina sporo propadati od nekakve užasne neizlečive bolesti.

FSB: Priveden transrodni LGBT aktivista zbog izdaje!

FSB: Priveden transrodni LGBT aktivista zbog izdaje!

Margarita Simonjan je naglasila da su sramota i izdaja strašnije od smrti, a svojim atentatorima je poželjela da to u životu shvate.

"I ono najvažnije što sam htjela da kažem je da postoje stvari koje su strašnije od smrti. Sramota je strašnija od smrti, izdaja je strašnija od smrti i život sa osjećanjem da si ti učinio nešto nepopravljivo je gore od smrti. I ono što želim tim momcima koji su sada uhapšeni je da to shvate i da im u životu ostane vremena da sve to poprave i izgrade svoje živote na novi, drugačiji način", rekla je ona.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.