Нуклеарна пријетња

Ситуација постаје горућа, Русија сазнала за експерименте

  • Извор: Индекс
  • 10.10.2023. 14:14

Русија је уочила припреме Сједињених Држава за нуклеарне експерименте на полигону у Невади, али Москва неће поновно приступити таквим тестирањима ако то не учини Вашинтон, рекао је данас замјеник руског шефа дипломатије.

Сергеј Рјабков такву је изјаву дао у вријеме док руска Дума (доњи дом парламента) хитно разматра опцију повлачења ратификације историјског споразума о забрани нуклеарног тестирања. "Индиције упућују на то да се одвија или су се одвијали до недавно (припремни) радови на полигону за тестирање у Невади", цитира руска новинска агенција ТАСС Рјабкова. 

Шта је Хамас?

Шта је Хамас?

"Ако спроведу такво тестирање, тада ћемо активирати опцију коју је изнио предсједник Руске Федерације, а та је да ћемо бити приморани учинити што и они. Тада говоримо о посве новој ситуацији, али одговорност за то хоће ли се таква ситуација догодити или не, лежи на Вашингтону", рекао је Рјабков. 

Руси припремају нацрт за повлачење ратификације

Руски заступници добили су јуче десет дана да проуче и пронађу најбољи начин на који Москва може повући ратификацију Споразума о потпуној забрани нуклеарних експеримената (ЦТБТ) пошто је предсједник Владимир Путин говорио о могућности наставка таквих тестирања.

Путин је у четвртак рекао да Москва може размислити о повлачењу ратификације ЦТБТ-а како би се ускладила са Сједињеним Државама које су тај документ потписале, али га нису ратификоване.

Нови рат – нове цијене

Нови рат – нове цијене

Путинов коментар западни војни стручњаци и аналитичари тумаче као сигнал да Русија, која има највећи нуклеарни војни арсенал на свијету, разматра могућност поновног нуклеарног тестирања у вријеме када је Запад на страни Украјине.

Рјабков је рекао да се Русија осјећа као да нема другог избора него пратити политику Вашингтона у погледу нуклеарног тестирања и додао је да руско министарство вањских послова припрема нацрт за повлачење ратификације.

Угоститељ превео назив јела на енглески - урнебесно је

Угоститељ превео назив јела на енглески - урнебесно је


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм