Pjongjang

Sjeverna Koreja ispalila raketu, Japan upozorio svoje građane

  • Извор: Б92
  • 13.04.2023. 07:59

Sjeverna Koreja je u četvrtak ispalila projektil, saopštili su Južna Koreja i Japan, što je izazvalo upozorenje za neke japanske stanovnike da se sklone.

Japanska vlada upozorila je stanovnike najsjevernijeg glavnog ostrva Hokaido da se odmah zaklone, rekavši da će projektil vjerovatno pasti u blizini ostrva oko 8 sati ujutro po japanskom vremenu (23:00 GMT).

Balistička raketa je lansirana sa istočne obale Korejskog poluostrva, saopštio je Združeni generalštab Južne Koreje.

Lansiranje je uslijedilo dva dana nakon što je sjevernokorejski državni mediji KCNA izvijestili da je lider Kim Džong Un pozvao na jačanje odvraćanja od rata u zemlji na "praktičniji i ofanzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je nazvao potezima agresije Sjedinjenih Država, prenosi "B92".

Sjeverna Koreja je kritikovala nedavnu seriju zajedničkih vojnih vježbi između SAD i Južne Koreje kao eskalaciju tenzija, pojačavajući svoje testove naoružanja posljednjih mjeseci.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм