Kim Džong Un pozvao na oprez

Sjeverna Koreja tvrdi da nema zaraženih koronavirusom

  • 03.07.2020. 08:39

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao je zvaničnike da ostanu na oprezu kada je riječ o virusu korona i upozorio da bi opuštanje moglo da dovede do "nezamislive i nepovratne krize", prenijeli su danas državni mediji.

Kim je istovremeno ponovio na sastanku vladajuće partije da u ovoj zemlji nema nijednog slučaja kovida-19 i rekao da je država spriječila ulazak opasnog virusa uprkos zdravstvenoj krizi u svijetu.

Komentatrori sumnjaju da je Sjeverna Koreja izbjegla pandemiju imajući u vidu slabost njene zdravstvene infrastrukture i bliske trgovinske i putničke veze sa Kinom, gdje se virus korona pojavio krajem prošle godine.

Opisujući napore protiv virusa kao "pitanje nacionalne egzistencije", Sjeverna Koreja je ranije ove godine obustavila skoro sav prekogranični saobraćaj, zabranila dolazak turista i mobilisala zdravstvene radnike da stave u karantin svakog sa simptomima koji liče na novo oboljenje.

Državna agencija KCNA prenijela je da je Kim na sastanku politbiroa Radničke partije "naglasio potrebu da se održi maksimalna budnost" i da se ne pokaže ni nagovještaj opuštanja.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.