Bali

Skinula se potpuno gola i ušla u hram, šire se snimci

  • Извор: Б92
  • 27.05.2023. 13:11

Njemačkoj turistkinji Darji Tuščinski (28) odbijena je karta za hindu plesni šou na Baliju, zbog čega je odlučila da upadne na događaj i skine se u znak protesta.

Mogla bi da dobije skoro tri godine zatvora zbog golog divljanja na svetoj predstavi u hramu, prenosi "Daily Mail".

Cijeli incident je snimila kamera, može se vidjeti kako Darija samouvjereno korača pored plesača prije nego što je pozirala na platformi iznad njih i na silu otvorila velika pozlaćena vrata.

Kada je jedan od mještana pokušao da je zaustavi, ona mu se naklonila i počela da imitira pokrete plesača. Zatim je sišla sa platforme i kleknula pored svetilišta kao da se moli.

Šokirana publika je gledala kako se Darja golišavom povorkom vraća na binu, ali ovoga puta ju je zaustavilo obezbjeđenje. Žena je privedena i predata policiji, a prijeti joj kazna od dvije godine i osam mjeseci ukoliko se utvrdi da je prekršila zakone o remećenju javnog reda i mira.

"Incident se dogodio na bini hotela Puri Saravati u Ubudu, u provinciji Gianiar. Tokom boravka u bungalovu, ostali turisti su je često viđali kako hoda okolo potpuno gola," rekao je portparol policije Stefanus Satake Baju Setjanto.


Prepustili se vreloj akciji u centru Sarajeva, prolaznici sve snimili (VIDEO)

Prepustili se vreloj akciji u centru Sarajeva, prolaznici sve snimili (VIDEO)

Osoblje se izvinilo gledaocima u hramu i izvelo ritual kako bi uklonilo lošu energiju iz prostora.

Darju je policija odvela na testiranje na drogu i alkohol, ali rezultati još nisu poznati. Pretpostavljaju da je bila u lošoj materijalnoj situaciji i bila pod stresom kada joj je odbijen ulazak na predstavu u kojoj žene u narodnim nošnjama igraju ples u čast bogova.

Ulaznice za predstavu koštaju 100.000 indonežanskih rupija, ili nešto više od 6,20 evra.

Šef lokalnog vijeća Vaian Vidana rekao je da je Darja ispitana u policijskoj stanici prije nego što je odvedena u bolnicu na fizički i psihološki pregled.

Prema članu 281 Krivičnog zakona zemlje, zabranjena su djela koja krše javnu pristojnost i moral.

Ovo se odnosi na javno ispoljavanje naklonosti, ljubljenje ili grljenje, nošenje otkrivajuće odjeće ili svlačenje u javnosti.

Video je. između ostalih, objavljen i na Twitteru, na OVOM LINKU.

Тагови: