Nasljednica Samsung imperije

Smrt bogate nasljednice šokirala svijet: Otac skrivao jezivu istinu

  • Извор: Б92
  • 12.09.2023. 16:00

Te sada već davne 2005. godine kao bomba odjeknula je vijest da je najmlađa nasljednica Samsung imperije, Li Jun-hjang, poginula u saobraćajnoj nesreći. Tada, činilo se, da je svet je ostao potpuno zatečen.

Ipak, pravi šok uslijedio je nedugo zatim, kad je sahrana obavljena brzo i u strogoj tajnosti, a potom je čitav događaj "gurnut pod tepih".

Sve je izgledalo jako sumnjivo, a njen otac, mogul Li Kun-hi, koji je pored Li imao još troje djece, nije želio da se oglašava. Li Jun-hjang je u trenutku smrti imala samo 26 godina i bila je "teška" čak 191 milion dolara.

U očima južnokorejske javnosti ona je bila najmlađa žena tajkun, a hobi joj je bio lični blog na kom je redovno objavljivala fotografije i statuse o svom raskošnom, gotovo kraljevskom stilu života. Diplomirala je na najprestižnijem univerzitetu u Seulu, a potom je otišla u SAD da studira umjetnički menadžment na Štajnhard univerzitetu za kulturu, obrazovanje i ljudski razvoj u Njujorku.

Veliko otkriće u BiH: U privatnom dvorištu iskopao pravo blago

Veliko otkriće u BiH: U privatnom dvorištu iskopao pravo blago

Činilo se kao da živi život iz snova, a onda su južnokorejski mediji 19. novembra 2005. objavili šokantnu vijest: "Samsung princeza imala je tešku saobraćajnu nesreću u SAD, umrla je na putu do bolnice". Tokom ovog perioda, i njen otac je bio u Americi, gdje se oporavljao od određene intervencije. Nakon razornih vesti saznalo se da je Li imala jednostavnu sahranu, a porodica ju je sahranila po budističkim obredima.

U to vrijeme davali su više nasumičnih, čudnih izjava, koje su mnogima "zaparale uši", sve dok novinari nisu odlučili da kopaju i saznaju pravu istinu. Tri novinara zaputila su se u Njujork, gdje se navodna nesreća dogodila, da bi se odjednom pojavili nejasni detalji jer lokacija nesreće nije bila jasna, svjedoci su davali kontrodiktorne izjave, a tu je bio i izostanak medicinskog kartona.

Uznemirujuće otkriće na dnu velike plave rupe

Uznemirujuće otkriće na dnu velike plave rupe

Dolaskom u Njujork najprije se saznalo da nije bilo nikakvih zapisa o samoj nesreći. Malo nakon toga novinari su došli do šokantnog otkrića - u pitanju je bilo samoubistvo. Li Jun-hjang je sebi oduzela život tako što se objesila u svom stanu na Menhetnu, pišu strani mediji. Njen dečko Subin Šin otkrio je incident u 3 sata ujutru sljedećeg dana, 19. novembra i odmah obavijestio njenog oca. Nikad nije otkriveno zašto se Subin Šin pojavio u tako kasno vrijeme.

Inače, te iste, 2005. godine, Samsung je bio upleten u niz skandala. U septembru je Li Kun-hi odletio u SAD pod izgovorom da ide da liječi rak pluća, a zapravo je izbjegavao sudske pozive. Bio je optužen za davanje mita južnokorejskim predsjedničkim kandidatima. U oktobru 2005. dvojica rukovodilaca Samsunga osuđena su na uslovne kazne zbog manipulisanja berzom. Početkom novembra 2005. Samsung je optužen za manipulisanje cijenom čipova fleš memorije u SAD i morao je da plati kaznu od 300 miliona dolara.

Naučnik tvrdi da je riješio misteriju Bermudskog trougla

Naučnik tvrdi da je riješio misteriju Bermudskog trougla

Mnoge je zgrozilo to što se usred svih tih događaja Li Kun-hi brinuo da će istina o smrti najmlađe kćerke negativno uticati na kompaniju. Namjerno je prikrio samoubistvo i predstavio ga kao saobraćajnu nesreću.

Tokom svog života Li Jun-hjang bila je jedna od pet najbogatijih žena u Južnoj Koreji. Uvijek je pored sebe imala najmanje dva tjelohranitelja, dostupnog vozača 24/7 i to u najluksuznijem automobilu. I nakon preseljenja u SAD živjela je u prelijepom stanu na Menhetnu. Svi su bili uvjereni da će ona preuzeti ne samo funkciju direktorke kulture Samsunga, već i vrijednu kolekciju umjetničkih djela. Međutim, njen život nije bio "med i mlijeko" kao što su mnogi mislili. Malo ljudi je znalo da se iza blistavog izgleda "Samsung princeze" krio život pun tuge i usamljenosti.

Naučnici slučajno naišli na

Naučnici slučajno naišli na "demonsku česticu"


Prije nego što je otišla u SAD bila je nesrećno zaljubljena u čovjeka kog njena porodica nije odobravala, te su morali da raskinu. Otišla je u Ameriku, ali nažalost tamo se nije snašla. Nije imala prijatelje, a čuvar stambene zgrade u kojoj je stanovala svjedočio je da je bogata nasljednica često boravila u svojoj sobi, a nekad nije izlazila i po nedjelju dana. Bila je u teškoj depresiji i patila u tišini, sve dok nije odlučila da oduzme sebi život sa samo 26 godina.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.