Колумбија

Снимљен језиви пад хеликоптера

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2024. 14:32

Туристички хеликоптер у колумбијском Медељину срушио се у понедјељак на зграду само неколико тренутака након полијетања.

Срећом, упркос стравичном призору који је слутио да ће завршити трагедијом, оба пилота и четворо путника су преживјели и прошли без повреда.

За сада није утврђено шта је довело до пада, али су зато снимци открили да је пилот у потпуности изгубио контролу над летјелицом те да је елисом ударио у антену.

На спашавању испрепаданих људи учествовало је више од седамдесет особа - од ватрогасаца, доктора па све до волонтера - а олупина је уклоњена у ноћним сатима помоћу дизалица.

У хеликоптеру типа Бел 206 налазило се троје Колумбијаца, двоје Костариканаца и један Американац, а запутио се са хелиодрома једног луксузног ресторана у 15-минутни туристички обилазак града.


10 људи у ФБиХ за мјесец зарадило 2,4 милиона КМ: Ево колика је највећа плата

10 људи у ФБиХ за мјесец зарадило 2,4 милиона КМ: Ево колика је највећа плата

Требао је то бити посљедњи такав лет дана.

"Једино што смо осјетили био је ударац. Пилоти су одмах напустили летјелицу, а нама је преостало једино да непомично чекамо спасиоце да одраде свој посао и извуку нас. Та операција је трајала два сата. Надала сам се да ћу са својим партнером проживјети угодно туристичко искуство, забиљежити лијепу успомену, а на крају ми је једино пролазило кроз главу да ћу умријети", изјавила је путница Луиса Фернанда Јарамиљо.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм