Saopštili zvaničnici

Snježna oluja u Pakistanu: Zarobljeno više od 1.000 vozila, poginula najmanje 21 osoba

  • Извор: Телеграф
  • 09.01.2022. 15:50

Najmanje 21 osoba koje su se našle zaglavljene u svojim vozilima, izgubile su život tokom snježne oluje u pakistanskom zimskom centru Muri, pošto su temperature pale na minus osam stepeni, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Čak 1.000 vozila ostalo je zarobljeno na putu jer su turisti navodno požurili da vide snježne padavine u gradu Muri, prenosi BBC.

Među poginulima su policajac, njegova supruga i njihovo šestoro djece, kao i još jedna petočlana porodica, saopštila je lokalna hitna služba Rescue 1122.

Policajac iz Islamabada Atik Ahmed rekao je da je sedam od 21 poginulog iz porodice njegovog kolege policajca iz Islamabada, Naveda Ikbala, koji je takođe stradao, a potvrdio je da su svi žrtve hipotermije, prenosi AP.

Vojska kaže da je spasila više od 300 ljudi zaglavljenih u snijegu.

Portparol vojske je dodao da su vojni inženjeri i trupe takođe počeli raščišćavanje puteva koji vode do Murija.

Smješten 45,5 kilometara sjeverno od glavnog grada Islamabada, Muri je popularno zimsko odmaralište koje privlači više od milion turista godišnje.

Ulice koje vode u grad često su tokom zime blokirane snijegom, a ministar unutrašnjih poslova, rekao je da je tokom noći na to područje palo više od 1,2 metra snijega i da je sav dolazni saobraćaj od danas blokiran, prenosi Telegraf.


Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.