Ruski ministar odbrane

Šojgu na frontu: Neprijatelja udarajte preventivno dok se povlači sa pozicija!

  • 04.08.2023. 08:09

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posjetio je zonu Specijalne vojne operacije i ukazao na potrebu da se neprijatelju nanose preventivni udari onda kada se on povlači sa pozicija, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

On je posjetio istureno komandno mjesto grupe Centar u zoni borbe i razgovarao je sa komandantom, general-potpukovnikom Andrejem Mordvičevim.

Nanošenje efikasnih preventivnih udara na neprijatelja kada je on izbačen sa položaja, prema riječima ruskog ministra, obezbijediće maksimalnu bezbjednost za život i zdravlje ruskih vojnika, prenosi RT Balkan.

Komandant grupe je ministru pokazao jedno od mnogih oklopnih vozila strane proizvodnje koje su vojnici njegove trupe zaplijenili tokom borbi - švedsko borbeno vozilo pješadije CV-90.

Načelnik Generalštaba najavio preventivne udare: Rusi pokreću novu fazu rata?

Načelnik Generalštaba najavio preventivne udare: Rusi pokreću novu fazu rata?

Ukrajinski vojnici su borbeno vozilo, koje je ušlo u službu švedskih oružanih snaga 1993. godine, napustili dok su se povlačili nakon što ih je ruska vojska gađala ručnim protivtenkovskim bacačem granata RPG-7.

Dok je ministru pokazivao zapljenjenu tehniku, general-potpukovnik Andrej Mordvičev je ukazao na nedostatak kompleta rezervnih dijelova, alata i pribora u oklopnim vozilima koje isporučuju zapadne zemlje, što spriječava neprijatelja da popravlja borbena vozila u zoni borbe.

Misteriozni oblak iznad Rusije, izgleda kao

Misteriozni oblak iznad Rusije, izgleda kao "nuklearna pečurka"

Još jedan nedostatak švedskog oklopnog vozila je spor tempo pucanja. Ispaljuje se iz tri šaržera od po osam projektila, nakon čega mora ponovo da se puni, a to može da traje i čitav  minut, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pored toga, švedskim oklopnim vozilima isporučenim Ukrajini nedostaje sistem navođenog naoružanja, a i lako su uočljivi jer su visoki.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок