SVO stavila tačku na vojnu dominaciju Zapada

Šojgu o situaciji na frontu: Vojni resursi skoro u potpunosti iscrpljeni!

  • 15.08.2023. 09:47

Situacija na frontu pokazuje da su vojni resursi Ukrajine skoro u potpunosti iscrpljeni, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na 11. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbjednosti.

Šojgu je još poručio da je Specijalna vojna operacija u Ukrajini stavila tačku na vojnu dominaciju Zapada, jer su kapaciteti Zapadnjaka kada je riječ o nametanju njihovih interesa drugim zemljama značajno smanjeni, prenosi RT Balkan.

Tokom ovog sukoba, ruska armija je uspjela da razbije veliki broj mitova o navodnoj vojnoj superiornosti Zapada, dodao je ministar. 

"Formiranje multipolarnog svijeta se nastavlja, najveći dio čovječanstva želi nezavisan razvoj"

Kako je objasnio, u mnogim slučajevima pokazalo se da je čak i stara sovjetska tehnika bolja od zapadne. 

On je istakao vrlo važnu činjenicu da Moskva u zoni Specijalne vojne operacije još nije upotrebila opasnu kasetnu municiju, koju je Kijev ne samo dobio od Zapada, već ju je već i koristio na frontu. Ipak, on je upozorio da se Rusija može predomisliti, ukoliko za tim bude bilo potrebe. Do sada, Moskva se vodila isključivo humanitarnim razlozima zbog kojih ona nije bila upotrebljena. 

"Storm šedou" u Ukrajini: Od garanta uspjeha "kontraofanzive" do krimskog blata!

Prema njegovim riječima, ukrajinske vlasti koriste civilne objekte i običan narod kao živi štit u zoni u kojoj se vode borbe.

Uz to, on je ponovo upozorio na situaciju oko Zaporoške nuklearke za koju je rekao da zabrinjava, jer napadima na nju Oružane snage Ukrajine mogu da isprovociraju nuklearnu katastrofu. 

Pukovnik Mekgregor: Strani plaćenici masovno bježe, bliži se poraz ukrajinske vojske

Pukovnik Mekgregor: Strani plaćenici masovno bježe, bliži se poraz ukrajinske vojske

Ministar odbrane se dotakao i odnosa sa Pekingom, za koje je rekao da su postali toliko dobri da se može reći da su i više od savezničkih, a sve to zahvaljujući tome što su SAD označile Rusiju i Kinu za svoje strateške protivnike. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.