Ministar odbrane

Šojgu: Ruska Tihookeanska flota u najvišem stepenu borbene gotovosti

  • Извор: Агенције
  • 14.04.2023. 11:28

Tihookeanska flota je u punom sastavu podignuta zbog uzbune i dovedena u najviši stepen pripravnosti kako bi se sprovela iznenadna inspekcija, rekao je ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu na sastanku s rukovodstvom Ministarstva odbrane.

Kako bi se procijenilo stanje i povećala spremnost vojnog komandovanja i upravljanja vojskom i njene snage, rusko Ministarstvo odbrane nastavlja praksu sprovođenja nenajavljenih inspekcija i zadaje zadatke u svim strateškim pravcima.

"Danas je Tihookeanska flota u punom sastavu stavljena u stanje pripravnosti i dovedena u najviši stepen borbene gotovosti", rekao je ministar. Za neposrednog rukovodioca inspekcije određen je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Anatoljevič.

Tokom provjere, Tihookeanska flota će morati da odbija masovne raketne i vazdušne udare, vježba traženje i uništavanje podmornica, koristi artiljerijsku vatru i lansira rakete dok poražava pomorske grupe i kopnene ciljeve zamišljenog neprijatelja, objasnio je ruski ministar.

Glavni cilj iznenadne provjere je povećanje sposobnosti Oružanih snaga Rusije da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa okeanskih i morskih područja, rekao je Šojgu.

U skladu sa naredbama Generalštaba, Tihookeanska flota će u toku obuke u kratkom roku morati da pripremi trupe za borbu, da formira vojne grupacije i razradi zadatke borbene obuke kako u bližoj tako i u udaljenoj morskoj zoni.

U iznenadnu provjeru su uključene i ruske Vazdušno-kosmičke snage, dodao je ruski ministar.

General armije je dao instrukcije da se prilikom vježbi uzme u obzir da je neprijatelj opremljen savremenim naoružanjem i da koristi nove oblike i metode ratovanja.

Naredio je da se u svim fazama provjere osigura striktno poštovanje bezbjednosnih zahteva, bezbednost oružja i municije i da se isključe svi slučajevi u kojima bi se oštetila državna imovina.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм