Заробљена страна војна опрема

Шојгу у зони СВО: Масовна предаја припадника украјинских снага у Авдејевки

  • 24.02.2024. 13:16

Официри групе "Центар" у зони Специјалне војне операције обавијестили су руског министра одбране Сергеја Шојгуа о масовној предаји украјинског војног особља у Авдејевки, гдје се, послије чишћења, око 200 људи предало, саопштило је руско Министарство одбране.

"Више од 200 затвореника је изведено из Авдејевке након чишћења а према пристиглим информацијама, у наредним данима биће још око 100 затвореника", истакао је командант групе трупа "Центар" Андреј Мордвичев у разговору с руским министром одбране.

Мордвичев је такође изјавио да је у протеклих двије недјеље на Авдејевском правцу уништено више од 700 различитих војних циљева украјинских снага употребом камиказа дронова, те да је непријатељ за то вријеме потиснут више од 10 километара.

Шојгу је током обиласка зоне СВО рекао да је "аутомат ′калашњиков′ најбољи и да је то јасно цијелом свијету".

Наложио је да се група додатно ојача опремом за електронско ратовање, прије свега на тактичком нивоу. 

Официри групе трупа "Центар" представили су руском министру одбране узорке заробљене стране војне опреме. 

Као што је примијетио Евгениј Циндјајкин, замјеник команданта Централног војног округа, "скоро сва западна возила имају недостатак - лошу способност кретања", и с тим у вези навео је примјер америчког оклопног транспортера М113. 

"Недостатак тог возила је његова лоша способност кретања. То се односи на скоро све европске аутомобиле у нашим условима", напоменуо је Циндјајкин.

Шојгу је скренуо пажњу на потребу хуманог односа према заробљеним војним лицима Оружаних снага Украјине, као што је то увијек био случај.

Руски министар одбране одликовао је истакнуте команданте персонализованим ватреним оружјем, разговарао с војним лицима и захвалио им на примјереном извршењу борбених задатака.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.