Драма на аеродрому

Шолц евакуисан у Израелу

  • Извор: Б92
  • 17.10.2023. 22:40

Права драма одиграла се у тренутку када се авион њемачког канцелара Олафа Шолца спремао да напусти Тел Авив.

Недуго прије полијетања са аеродрома Бен Гурион, огласиле су се сирене. Шолц се већ био укрцао у владин авион, када је стигло наређење да сви путници морају да изађу из авиона и легну на писту.

Шолц је брзо евакуисан из авиона током ваздушног напада и одвезен је колима до аеродромске зграде гдје се налазе склоништа. Канцелар је својим очима могао да види двије експлозије, јавља Билд.

Хамас: Мртав је

Хамас: Мртав је

У питању су биле детонације од израелског ПВО система "Гвоздена купола", које су обориле Хамасове ракете са неба. Билд наводи да су испаљене двије противваздушне ракете, које су се јасно чуле на аеродрому.

Према информацијама БИЛД-а, безбједносне службе су потом претражиле авион њемачке владе и провјерили да ли има могућих опасности.

Након неколико минута канцелару и његовим сарадницима је дозвољено да се укрца у авион, који је потом полетио за Каиро.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм