Њемачки канцелар

Шолц: Нијемци морају да заштите Јевреје

  • Извор: СРНА
  • 06.11.2023. 11:02

Њемачки грађани морају да осигурају заштиту Јевреја у земљи од таласа антисемитских напада изазваних сукобима Израела и Хамаса, изјавио је њемачки канцелар Олаф Шолц.

- Свако ко напада Јевреје у Њемачкој напада све нас. Управо зато морамо сви да заштитимо Јевреје у Њемачкој. Овдје се ради о грађанској храбрости - рекао је Шолц листу "Манхајмер морген".

Шолц је навео да Берлин сарађује са Израелом и да користи све контакте у региону да испослује безусловно ослобађање свих талаца који су у рукама Хамаса.

Познати метеоролог најавио снијег

Познати метеоролог најавио снијег

Он је додао да је замјеник њемачког канцелара Роберт Хабек формулисао позицију цијеле федералне владе у свом видеу на друштвеним мрежама.

Хабек је раније рекао да се премали број њемачких муслимана заузео за Јевреје и устао против Хамаса, чији су припадници убили око 1.400 људи, већином цивила, у нападу 7. октобра, подсјећа "Раша тудеј".

Пронађене бомбе, пушке, муниција, нишани...

Пронађене бомбе, пушке, муниција, нишани...

Он је позвао муслиманску заједницу да се дистанцира од манифестација антисемитизма који је драматично порастао након насиља на Блиском истоку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм