Presuda Vrhovnog suda u Berlinu

Šolc podržao odluku o protjerivanju ruskih državljana

  • Извор: СРНА
  • 16.12.2021. 12:16

Presuda Vrhovnog suda u Berlinu u slučaju ubistva gruzijskog državljanina Zelimhana Hangošvilija dokaz je da su se "desile loše stvari" i da je NJemačka jasno odgovorila na to protjerivanjem ruskih diplomata, izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc.

"Presuda u slučaju ubistva u parku u Tirgartenu, koju smo pratili, jasan je dokaz da se događaju loše stvari i stoga je apsolutno tačno da je ministar spoljnih poslova NJemačke Analena Baerbok jasno reagovala na to", rekao je Šolc.

Sud u NJemačkoj juče je osudio na doživotni zatvor agenta koji je ubio Hangošvilija, rekavši da je agent izvršio djelo "državnog terorizma".

TASS podsjeća da je sud uvažio argument tužilaštva da su ubistvo, navodno, naredile ruske državne agencije.

Baerbokova je nakon presude rekla da ubistvo vidi kao kršenje zakona i narušavanje suvereniteta, nakon čega je najavila protjerivanje dvoje zaposlenih u Ambasadi Rusije u Berlinu.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)