Kadiz

Španija: Sukob štrajkača i policije

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2021. 15:49

Radnici metalske industrije palili su ulične barikade drugi dan uzastopno u južnom španskom gradu Kadizu, a sindikati zahtijevaju povećanje plata u skladu da nedavnim rastom inflacije širom EU.

Radnici su u jutarnjim časovima nakratko blokirali neke puteve koji vode u Kadiz. Zapalili su nekoliko automobila i sukobili se sa policijom, koja je odgovorila gumenim mecima.

Dvojica policajaca su lakše povrijeđeni, a niko nije uhapšen, prenio je AP.

Huan Linares, šef industrijskog odjeljenja u sindikatu CCOO, jednom od najvećih u Španiji, izjavio je da nije optimista u vezi sa brzim rješavanjem situacije.

- Situacija je u zastoju. Nema telefonskih poziva, ne postoji situacija koja bi nas vodila do otvorenih pregovora - rekao je Linares državnoj televiziji RTVE.

Stopa inflacije u Španiji porasla je na 5,5 odsto, što je najviši nivo u posljednjih nekoliko godina, pod uticajem poskupljenja energenata.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм