Пјонгјанг

Спремни: Путин стиже?

  • Извор: Б92
  • 21.01.2024. 09:08

Званични Пјонгјанг спреман је да предсједнику Русије Владимиру Путину приреди срдачан дочек уколико он жели да дође у посјету.

То је данас саопштило Министарство спољних послова Сјеверне Кореје.

Како је пренијела сјевернокорејска централна новинска агенција КЦНА, у саопштењу о посјети министарке спољних послова Сјеверне Кореје Москви, наведено је да је Сјеверна Кореја "спремна да са највећом искреношћу поздрави најближег пријатеља корејског народа".

Министарка спољних послова Сјеверне Кореје Чое Сон Хуи посјетила је раније ове недјеље Москву и разговарала са руским министром спољних послова Сергејем Лавровим, а шефови дипломатија су се састали и са предсједником Русије Владимиром Путином, коме је сјевернокорејска министарска лично пренијела да има отворен позив да посјети Сјеверну Кореју.

Америчка војска потврдила: Има повријеђених војника у ракетном нападу!

Америчка војска потврдила: Има повријеђених војника у ракетном нападу!

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков потврдио је раније да се дипломатским каналима усаглашавају датуми могуце Путинове посјете Сјеверној Кореји, наводи ТАС С.

Руски министар спољних послова боравио је у званичној посјети Пјонгјангу у октобру прошле године, поводом обиљежавања 75 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Сјеверне Кореје, а Лаврова је тада примио сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун.

Москва: Ризик од инцидената због вјежби НАТО

Москва: Ризик од инцидената због вјежби НАТО

Ким Џонг Ун је боравио у посјети Русији од 12. до 15. септембра 2023. године, а 13. септембра је на космодрому Восточни разговарао и са руским предсједником Владимиром Путином.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.