Има жртава

Срушио се авион са радницима "Рио Тинта"

  • Извор: Б92
  • 24.01.2024. 22:48

Шест особа је погинуло у паду малог путничког авиона, који је превозио раднике у рудник дијаманата Дијавик компаније "Рио Тинто".

Несрећа се догодила на канадским сјеверозападним територијама саопштиле су канадске власти.

Канадски одбор за безбједност у саобраћају и Краљевска канадска коњичка полиција потврдили су вишеструке смртне случајеве у несрећи у уторак. Млазњак је припадао регионалном превознику "Northvestern Air“ и сишао је само око 500 метара од краја писте на регионалном аеродрому Форт Смит.

Си-Би-Си је пренио изјаву рударског гиганта Рио Тинто који је у саопштењу рекао да сарађује са властима и да је понудио помоћ у напорима да се утврди узрок несреће.

"Као компанија, апсолутно смо разорени овим вијестима и нудимо пуну подршку нашим људима и заједници који данас тугују“, рекао је извршни директор Рио Тинта Јакоб Стаусхолм, пренио је "Ројтерс".

Заједнички спасилачки координациони центар Трентон рекао је да се авион срушио убрзо након полијетања.

"Краљевско ваздухопловство Канаде, Краљевска канадска коњичка полиција и канадски ренџери били су укључени у операцију потраге и спасавања", саопштио је центар.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.