Trondhajm

Srušio se helikopter u Norveškoj, putnici poginuli, pilot i pas preživjeli

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2022. 15:36

Helikopter na slobodnom letu srušio se danas u centralnoj Norveškoj pri čemu su oba putnika poginula, a pilot je teško povrijeđen, saopštile su vlasti.

Norveška policija identifikovala je nastradale putnike kao Norvežanina i ženu u šezdesetim godinama. Pilot je pronađen živ na mjestu nesreće nedaleko od grada Verdal i hitno je prebačen u bolnicu u gradu Trondhajmu.

U helikopteru je bio i pas koji je preživio nesreću i odveden je kod veterinara, javila je norveška državna televizija NRK.

Norveški mediji javili su da se helikopter srušio u polje izvan gusto naseljenog područja po magli nakon nekoliko neuspjelih pokušaja slijetanja.

Forenzički tehničari policije rade u saradnji sa norveškim odborom za istraživanje vazdušnih nesreća na utvrđivanju uzroka pada letjelice.

Tip i model helikoptera nisu objavljeni.

Norveški list "VG" navodi da je helikopter pripadao norveškoj kompaniji za pružanje helikopterskih usluga "Midtnorsk helikopterservis AS", koji nudi letove lokalnim stanovnicima i turistima u živopisnom planinskom predjelu centralne Norveške.

Тагови: