"Osjetila sam kako mi se lice topi"

Stefani je preživjela erupciju vulkana i prvi put pokazala kako izgleda bez zavoja

  • Извор: Агенције
  • 07.06.2022. 15:45

Stefani Brovit (26) je 2019. godine bila je jedna od pedesetak turista na Bijelom ostrvu na Novom Zelandu kada je vulkan eruptirao.

Na tom putovanju izgubila je oca i sestru i zadobila teške opekotine na 70 odsto tijela, a zastrašujuće iskustvo koje joj je zauvijek promijenilo život već dvije godine dijeli na društvenim mrežama.

Stefani je bila sa svojom sestrom Kristal (21) i ocem Polom na krstarenju na brodu Rojal Karibian 9. decembra 2019. kada su se ukrcali na jednodnevni izlet do vulkana. Stefanina majka Mari odlučila je da ostane na brodu dok su njene dvije kćerke i suprug bili u istraživanju, međutim, u trenutku kada su napuštali krater, vidjeli su crni dim kako izbija iz njegovog središta.

– Dolazilo je otpozadi i postajalo sve glasnije i glasnije kako se približavalo. Mogli ste da čujete kamenje kako udara o tlo i ljude kako vrište. Nisam mislila da ću preživjeti, mislila sam da ću umrijeti – prisjetila se Stefani tog dana.

Njena sestra i otac smrtno su stradali zajedno sa još 20 turista, dok je Stefani provela dvije nedelje u komi boreći se za život sa opekotinama trećeg stepena na većini tijela. Satima je bila zarobljena na ostrvu prije nego što su ona i njen otac spašeni i na kraju prebačeni u bolnicu u Australiji. Beživotno tijelo njene sestre pronađeno je nekoliko dana kasnije, a njihov otac je preminuo od zadobijenih povreda mjesec dana nakon erupcije.

Stefani je nedavno odlučila da podijeli nikada ranije viđene fotografije svojih užasnih povreda tokom šest mjeseci koje je provela u bolnici. Prošla je kroz niz operacija uključujući presađivanje kože i amputaciju prstiju, zbog čega se tokom posljednje dvije godine pred svojim pratiocima pojavljivala sa zavojima i maskom na licu. Sada je odlučila da to promijeni.

Priznajući da je uplašena od reakcija javnosti, Stefani se ipak ohrabrila da masku koja joj je prekrivala cijelo lice skine u emisiji “60 minuta”, a potom i objavi fotografiju svog lica sa ožiljcima na Instagramu, gdje je dobila nevjerovatnu podršku.


Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина