Народ се изјаснио

Стигли резултати првих анкета избора у Украјини, шта чека Зеленског?

  • Извор: Агенције
  • 14.11.2023. 06:50

Тензије у Украјини расту из дана у дан иако договор око предсједничких избора који би требало да се одрже на прољеће још није постигнут.

Украјински портал Страна објавио је резултате неколико затворених анкета о рејтингу на предсједничким и парламентарним изборима уколико би били сада одржани.

Актуелни предсједник Володимир Зеленски добио би према различитим анкетама подршку 30 до 40 одсто грађана.

Валерија Залужног, главнокомандујућег украјинске војске, кога многи виде и прижељкују као кандидата на изборима, подржало би између 20 и 30 одсто грађана.

Страна, међутим, напомиње да Валериј Залужни никада није званично најавио своју намјеру да учествује на изборима, а да је пракса показала да најава учешћа на изборима може нагло да повећа подршку кандидату.

Ситуација на парламентарним изборима била би према посљедњим анкетама много извјеснија.

Политичка групација евентуално окупљена око Залужног могла би да рачуна на подршку 20 и 25 одсто бирача док би владајућа странка "Слуга народа" актуелног предсједника Зеленског добила упола мање гласова односно између 10 и 12 одсто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.