Alabama

Strašna nesreća: Motor aviona uvukao i samljeo čovjeka

  • Izvor: Agencije
  • 25.01.2023.20:20

Na aerodromu u Alabami dogodila se nezapamćena tragedija u kojoj je stradao jedan od radnika koji je tokom noći upao u mlazni motor.

Kako su utvrdili federalni istražitelji, radnik je prije smrtonosnog incidenta nekoliko puta bio upozoren na opasnost i za sada nije poznato zbog čega je postupio suprotno instrukcijama koje je dobio.

Navodi se da je službenik regionalnog aerodroma Montgomeri, zajedno sa drugim kolegama iz posade objekta, prošao je "bezbjednosno obuku" o tome kako da se kreće oko aviona 10 minuta prije samog slijetanja letjelice, piše "Guardian".

Nacionalni odbor za bezbjednost saobraćaja (NTSB) navodi da je stradali radnik zatim neposredno prije samog slijetanja prošao još jedan brifing.

Inače, do incidenta je došlo nakon što su piloti američkog mlaznog aviona Igli odlučili su da ostave avion da radi na kapiji aerodroma kako bi se ohladio u periodu od dva minuta jer pomoćni agregat u avionu nije radio.

Motori su morali da ostanu uključeni dok avion nije uspio da se poveže sa izvorom struje na zemlji, navodi se u izvještaju agencije koja istražuje smrtne slučajeve u vazduhoplovstvu.

Kako se navodi, piloti aviona su upozorili radnike aerodroma da će motori neko vrijeme ostati upaljeni.

Radnici nisu smjeli da prolaze pored aviona dok se motori ne ugase, a rotirajući farovi na avionu upozoravali su zaposlene da motori i dalje rade.

Zaposleni koji je stradao dobio je još jedno upozorenje da se drži podalje od motora nakon što ga je zamalo prevrnuo izduvni gas aviona.

Bez obzira na to, opomenuti radnik je pokušao da prođe ispred jednog od motora. Motor ga je tada uvukao i ubio.

Tagovi: