Njujork

Sudija odbio Trampov zahtjev da odloži suđenje po tužbi za klevetu

  • Извор: Танјуг
  • 17.04.2023. 19:06

Sudija na njujorškom Menhetnu odbio je danas zahtjev bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da se odloži suđenje zakazano za 25. april po tužbi da je Tramp iznio klevetu na račun bivše kolumnistkinje časopisa "El" E. DŽejn Kerol kada je negirao da ju je silovao.

Kaplan je naveo da je slučaj Kerol potpuno nezavistan u odnosu na krivičnu prijavu protiv Trampa zbog podmićivanja zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels pred izbore 2016. da ne bi otkrila njihovu navodnu seksualnu vezu, prenio je Rojters.

Trampovi advokati pozvali su prošle sedmice okružnog sudiju Luisa Kaplana u saveznom sudu na Menhetnu da odobri odlaganje suđenja do najmanje 23. maja zbog, kako su naveli, nedavnog štetnog medijskog izvještavanja o krivičnoj prijavi podnijetoj protiv Trampa.

Kaplan je rekao da nema razloga za pretpostavku da će u maju porota biti u potpunosti bez uticaja medijskog izvještavanja.

Sudija je rekao da je veliki publicitet medija izazvao sam Tramp sopstvenim izjavama, a da je zatim ocijenio da je taj publicitet štetan po njega.

Kerol je tužila Trampa, tvrdeći da ju je krajem 1995. ili početkom 1996. silovao u luksuznoj robnoj kući na Menhetnu.

Opisala je taj incident u svojim memoarima, a magazin "Njujork'' objavio je taj dio u junu 2019. godine, nakon čega je Tramp izjavio da ne poznaje Kerol, da ona nije njegov tip, kao i da je izmislila epizodu o silovanju da bi prodala svoju knjigu.

Tramp je u velikoj mjeri ponovio svoje poricanje u oktobru 2022. godine.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.