Италија

Свештеник изазвао несрећу, био позитиван на кокаин

  • Извор: Телеграф
  • 18.03.2024. 17:41

Бискуп Симоне саопштио је да је одлучио да суспендује пароха Данијела Карденаса који је био позитиван на кокаин након саобраћајне несреће у провинцији Л'Аквила у Италији.

Свештеник је, након саобраћајне несреће у којој је учествовао и која се догодила прошле недјеље, тестиран и потврђено је да је конзумирао кокаин и то у великој количини.

Међутим, парох је тврдио да је супстанцу грешком прогутао и да никада добровољно није желио да је конзумира.

"Мој клијент је тврдио да никада није добровољно узео супстанцу. Кокаин се може унијети и на други начин, не само ушмркавањем. Бранићу његов став енергично", рекао је адвокат Херардо Мароко.

"Како бисмо заштитили добар углед и провјерили тачност информација објављених у штампи, али и због добробити парохијске заједнице Ривисондоли и Епархијске цркве, дон Данијел је привремено суспендован из службе, почевши од 16. марта 2024. године", наводи се у саопштењу.

Свештеник се неколико дана након инцидента вратио у град где је парох и учествује на званичном литургијском слављу послије неколико дана паузе гдје се бранио да никада није узео опојну супстанцу.

"Тренутно живим од добричинства, своју службу радим бесплатно. Не могу да прихватим да ми укаљају имиџ због несреће", рекао је свештеник.

Несрећа се догодила прије неколико дана када је свештеник ударио у заштитну ограду и повриједио се, а касније је установљено да је током управљања аутомобилом био позитиван на кокаин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.