Obilne padavine na ostrvima

Tajfun u Japanu nosi rizik od izbijanja poplava

  • 27.07.2018. 09:45

 Intenzivne padavine zahvatile su udaljena japanska ostrva usljed snažnog tajfuna koji donosi rizik od izbijanja poplava u tom području tokom vikenda.

Tajfun "Jongdari" će tokom pomjeranja ka sjeverozapadnim ostrvima ojačati do četvrte kategorije, ali će na vrhuncu biti kasno u subotu ili u nedjelju ujutru, kada bude blizu najvećeg japanskog ostrva Honšu. 

Uz najobilnije padavine, koje će vjerovatno zahvatiti područje u okolini Tokija, u naredna 24 časa ili najkasnije u nedjelju ujutru, oluja bi mogla da pređe preko područja na zapadu, koja su ranije ovog mjeseca pogodile poplave u kojima je život izgubilo 219 ljudi. 

"Ne možemo mnogo toga učiniti. To je prirodni fenomen. Mada bih volio da ne ide u ovom pravcu", izjavio je mještanin prefekture Okajama, koja je bila pogođena poplavama. 

Obilne padavine pogodile su ostrva Ogasavara, koja se nalaze na oko 1.000 kilometara južno od Tokija, dok se oluja kreće neuobičajenim kursom ka sjeverozapadu. 

Mnogi festivali u području Tokija odgođeni su ili otkazani usljed očekivanih vremenskih neprilika. 

Japan je u julu pogodilo više prirodnih katastrofa, uključujući rekordni vreli talas, sa temperaturom do 41,1 stepen Celzijusov, tokom kojeg je preminulo 80 ljudi, dok se više od 20.000 nalazi na bolničkom liječenju.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска