Појачане мјере безбједности

Терористичке пријетње у Њемачкој

  • Извор: Агенције
  • 30.03.2024. 20:01

Полиција у Минхену саопштила је данас да је појачала мјере безбједности уочи фудбалске утакмице Бајерн Минхен - Борусија Дортмунд због пријетњи које су се појавиле на интернету, иако, како напомињу у полицији, нису откривени никакви конкретни планови за напад.

Саопштење објављено на друштвеној мрежи X услиједило је након што је у петак пропагандни канал Исламске државе Сар ал-Килафах објавио фотографију са метама постављеним изнад фудбалских навијача испред Алијанс арене.

Поред њега је арапским писмом написано „послије утакмице“, преноси њемачки Билд.

Три сата прије утакмице, која је почела у 18.30 часова, око 400 полицајаца су вршили насумичне провјере на излазу из станице метроа Фротманинг (око десет минута хода од арене), провјеравала лична документа и претресала људе и њихове торбе.  

Полиција је саопштила да су провјере вршене рутински, а не из неког конкретног разлога.

Портпарол Министарства унутрашњих послова рекао је да полиција тренутно нема конкретне доказе о опасној ситуацији.

Портпарол минхенске полиције Свен Милер рекао је да је полиција анализирала садржај објаве и утврдила да нема "конкретне пријетње", мада је ипак донијела одлуку да појача  присуство око стадиона из безбједносних разлога.

Из ФК Бајерн рекли су за Билд да је клуб упознат са чињеницама и да је у блиској сарадњи са полицијом.

Од терористичког напада на концертну дворану у Москви, у којем су погинуле  144 особе, неколико земаља је повећало ниво узбуне од тероризма.

Такође није први пут да је ФК Бајерн у фокусу терориста ИС. 

У љето 2016. у Минхену је ухапшен мушкарац због наводног планирања напада током прве утакмице Бундеслиге у Алијанц арени, подсјећа њемачки лист.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм