Boston

Tinejdžer preminuo nakon viralnog izazova na TikToku sa čipsom

  • Извор: Б92
  • 08.09.2023. 22:36

Popularan TikTok izazov završio se tragično za porodicu tinejdžera iz američke države Masačusets. Bostonska televizija izvijestila je da je 14-godišnji Haris Volobah umro prošle nedjelje samo nekoliko sati nakon što je učestvovao u izazovu sa ljutim čipsem u školi.

One Chip Challenge je virusni trend u kojem morate da pojedete čips koji sadrži najljuću papriku na svijetu, a zatim da idete što je duže moguće bez konzumiranja bilo čega što bi moglo da ublaži osjećaj ljutine.

Student izvršio samoubistvo skokom sa studentskog doma u Palama

Student izvršio samoubistvo skokom sa studentskog doma u Palama

Prvi put predstavljen od strane kompanije Pakui 2016. godine, izazov uključuje konzumiranje samo jednog tortilja čipsa začinjenog ljutim papričicama Carolina Reaper i Naga Viper. Ovi čipsevi dolaze u kutiji u obliku mrtvačkog sanduka sa opširnim upozorenjem na poleđini koje naglašava da je namijenjen samo odraslima.

@brutamerica A 14-year-old died a few hours after eating the world’s hottest potato chip. #onechipchallenge #fyp #spicychallenge #spicy ♬ original sound - Brut.

Brojni problemi povezani sa ovim izazovom

Ljekari su objasnili kako prevelika količina kapsaicina, jedinjenja odgovornog za ljutinu čili papričica, može izazvati bolove u grudima ili lupanje srca. U ovom slučaju, obdukcija je još u toku.

Podnesena prijava protiv Sergeja Trifunovića: Evo kolika kazna prijeti glumcu

Podnesena prijava protiv Sergeja Trifunovića: Evo kolika kazna prijeti glumcu

"Ponekad vidimo ljude koji imaju jak bol u grudima ili osjećaju lupanje srca. Dakle, čitav niz problema koji su povezani sa ovim izazovom", objasnila je dr Loren Rajs. U danima nakon tragedije, na sajtu GoFundMe je osnovan fond u čast mladića i skoro je dostigao cilj od 30.000 dolara.

Pored toga, najnoviji post na Pakui-ovom Instagram profilu, koji datira iz marta ove godine, sadrži nekoliko komentara u kojima se zahtijeva da se kompanija ugasi.

Gazdi tražila depozit, a on uzeo palicu i pretukao je

Gazdi tražila depozit, a on uzeo palicu i pretukao je

"Tinejdžer je danas izgubio život u Bostonu. Trebalo bi da budete zatvoreni. Užasno je to što radite za profit", glasio je jedan komentar.

"Potpuno je suludo što ova kompanija može da prodaje ovaj proizvod", napisao je drugi korisnik.

Otkrivena strašna sudbina Marije, nestale prije 7 godina: Član mafije ju je ubio i bacio svinjama

Otkrivena strašna sudbina Marije, nestale prije 7 godina: Član mafije ju je ubio i bacio svinjama

Prošle godine TikTok je na sve video snimke o One Chip Challenge-u stavio napomenu da učešće u ovoj aktivnosti može da izazove ozbiljne posljedice, a izazov je zabranilo i nekoliko škola u Americi nakon što su njihovi učenici završili u bolnici nakon što su konzumirali najljući čips.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!