Њемачка

Тинејџери организовали проституцију, подводили малољетнице и дјечака

  • Извор: Индекс
  • 22.11.2023. 11:22

Њемачка полиција истражује двојицу тинејџера које сумњичи да су подводили пет д‌јевојака и једног д‌јечака у Вуперталу. Према првим информацијама полиције, већина их је била добровољно уплетена у проституцију.

"То је нешто што нас помало чуди и нешто је као нови тренд. Имамо 14-годишњакиње које се проституишусаме и траже своднике јер још не познају ту активност јако добро и желе помоћ", рекао је главни јавни тужилац Вулф Тилман Баумерт. "То искориштавају макрои. Млади људи су кренули у посао, али је новац завршио код њих."

Мотивација за малољетнике могла је бити жеља за луксузним предметима или рјешавањем новчаних проблема. Укупно пет д‌јевојака и један младић наводно су се проституисали, а неке од њих наводно су почеле с 14 година. Подвођење се догодило барем између августа 2022. и јануара 2023. У најмање једном случају на д‌јевојку је вршен притисак да не одустане.

Осумњичени сводници познати полицији

Баумерт је додао да су двојица осумњиченика отприје позната полицији те да су и прије "били укључени у кривичне поступке" . Од 2017. године обојица су наводно били дио банде Гичи Ганг и претукли су пензионера у Вуперталу. Мушкарац је од задобијених повреда касније преминуо у болници.

Готово сав новац од проституције завршио је код осумњичених. Млади који су се подводили од тога су добијали само џепарац. Такође се наводи да су осумњиченици бирали локације. Осим апартмана, то су углавном били хотели.

"Сада имамо много хотела у којима готово да и нема видљивог особља. И више нема контроле ко заправо добива собе. Тада вам је више-мање потребна само ЕЦ картица да је резервирате и добијете", рекао је Баумерт.

Истрага још није довршена. За сада је јасно да младе проститутке долазе из свих друштвених слојева, каже Баумерт. Један од двојице осумњичених макроа је у притвору због других оптужби, а други је на слободи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.