Покренута истрага

"То нам ради васпитачица": Отац се играо са кћерком, па открио страхоту

  • Извор: Телеграф
  • 07.04.2024. 10:32

Двије васпитачице из вртића у Алексадрополису су под истрагом због сумње да су најмање једно дијете закључавале у оставу без свјетла по казни.

Истрага је отпочела након што је отац трогодишње дјевојчице изнио шокантне тврдње да је његово дијете злостављању у вртићу.

Отац се обратио надлежнима након што је његова кћеркица почела чудно да се понаша током игре.

Он се играо са кћеркицом када је девојчица узела лутку, почела да виче на њу, а потом је лутку гурнула у шпајз и искључла свјетло. Када ју је упитао зашто је то урадила и гдје је видјела да се то тако ради, дјевојчица је одмах одговорила: "Тата, то нама васпитачица ради у вртићу".

Марија Шерифовић посветила пјесму малој Данки Илић

Марија Шерифовић посветила пјесму малој Данки Илић

Једна од васпитачица је признала да је користила оставу у соби да "смири немирну дјецу", те је упутила писано извињење родитељима.

Мајка дјевојчице уз помоћ које је откривен случај испричала је како је васпитачица рекла да је примјењивала тај систем кажњавања немирне дјеце, али да "дјеца нису била затворена у мрачној остави дуже од два, три минута".

"Тада су нама неке ствари постале јасне. Моје дијете, које није плашљиво, посљедњих два, три мјесеца, кад год би пао мрак, почело је да се боји. Тражило би од нас да упалимо свјетло. Дијете се будило током ноћи и говорило да неће у вртић", тврди мајка.

Мајка каже да је васпитачица рекла да је немирну дјецу тако "смиривала".

Ово је тренутак одрона код Мостара

Ово је тренутак одрона код Мостара

"Она је смијењена, а наша дјеца су пребачена у друге групе. Очекујемо да запосле двије нове васпитачице".

Замјеник градоначелника Александрополис Илијас Дастеридис рекао је да се град категорички противи таквој пракси.

"То није у складу са улогом едукације и васпитања, а камоли у случајевима када су у питању дјеца млађа од три године. Све се сада ради по закону. Васпитачица је признала дјело, њено писано извињење је стигло и на адресу директора вртића, градоначелника и у мој кабинет. У писму је истакла да су нека дјеца позитивно реаговала на њену тактику... Сада интензивно радимо на запошљавању новог особља", рекао је Дастеридис.

Мистерија 'црне рупе' на Гугловој карти довела је до бројних теорија

Мистерија 'црне рупе' на Гугловој карти довела је до бројних теорија

Градоначелник је рекао да је пет породица, чија дјеца су ишла у вртић, поднијело тужбу због сличног понашања према њиховој дјеци.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.