Трагедија приликом истраживања олупине "Титаника"

Трагедија подморнице "Титан" биће претворена у филм

  • 02.10.2023. 20:02

Прича о подморници "Титан", чија је посада доживјела трагичан крај приликом истраживања олупине славног брода "Титаник", биће претворена у филм.

Kао што је познато, пет особа се 18. јуна ове године укрцало у подморницу којом су кренули у експедицију с циљем посматрања олупине “Титаника”, који је потонуо 1912. године. Међутим, на великој дубини је дошло до имплозије која је уништила подморницу и убила посаду. И док су прецизни узроци несреће још увијек предмет дебате, стигла је вијест да ће о овој трагедији бити снимљен филм под називом “Салвагед”.

Продукцију ће радити компанија “MindRiot Entertainment”, а у пројекту ће учествовати и филмски продуцент Брајан Добинс.

Филм “Салвагед” ће истражити трагедију “Титана” и њене посљедице.

Џонатан Kејси, који ће писати сценарио заједно с Џастином МекГрегором, рекао је да ће филм ићи даље од несрећног догађаја. Испитаће се и улога медија и стручњака у обликовању перцепције јавности.

Kејси је истакао да је истина најважнија, те да свијет заслужује да зна чињенице. Он је критиковао медије због тенденције да прерано осуди појединце без одговарајућег поступка.

– Трагедија “Титана” је још један примјер дезинформисаног и брзог система, у овом случају нон-стоп, 24-7 медијског циклуса који осуђује и уништава животе толиког броја људи без икаквог одговарајућег поступка – казао је Kејси, преноси Kлиx.

Спекулисало се да ће у пројекту учествовати и славни режисер Џејмс Kамерон, но он је одбацио такву могућност.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм