Cenzura

Tramp: Društvene mreže ućutkuju miliona ljudi

  • 24.08.2018. 14:43

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je danas društvene mreže i rekao da su te kompanije ućutkale "milione ljudi" primjenom cenzure.

Tramp nije naveo ime nijedne kompanije. 

"Fejsbuk", "Tviter" i "Alfabet" ugasili su stotine korisničkih naloga zbog navodnog širenja propagande iz Irana. "Fejsbuk" je u odvojenoj akciji ugasio pojedine naloge za koje je saopštio da su povezani sa Rusijom. 

"Giganti socijalnih medija ućutkuju milione ljudi. Ne možete to da radite, čak i ako moramo i dalje da slušamo lažne vijesti poput Si-En-Ena, čiji je rejting ozbiljno pao. LJudi imaju pravo da shvate šta je stvarno, a šta nije, bez cenzure!", napisao je Tramp na "Tviteru". 

Tramp je u intervjuu Rojtersu ranije ove sedmice rekao da je "veoma opasano" to što kompanije poput "Tvitera" i "Fejsbuka" guše glasove u svojim servisima. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.